HR

Spil binnen de organisatie

De afdeling HR is de spil binnen Continu die medewerkers en directie met elkaar verbindt. Wij werken proactief aan een vooruitstrevend personeelsbeleid dat enerzijds aansluit bij de organisatiestrategie en anderzijds aansluit bij de behoeftes van de medewerkers. Medewerkersgeluk is voor ons een op zichzelf staand doel dat wij dagelijks nastreven en centraal stellen bij de ontwikkeling van ons beleid. Om deze spilfunctie goed te kunnen vervullen, worden de trends en ontwikkelingen op HR gebied bijgehouden en interne processen waar mogelijk geoptimaliseerd.

Wij zijn daarbij niet zomaar een afdeling HR, maar een afdeling HR Services. Iedere medewerker mag van ons service en dienstverlening met een glimlach verwachten, bij alles wat we doen. We zijn geen afdeling die blind uitvoert wat er op ons bordje komt, maar denken juist mee zodat kansen en oplossingen niet onbenut blijven. Net dat stapje extra, dat is waar wij voor staan!

Maar waar houden wij ons nu dagelijks mee bezig?

Wij zijn dagelijks bezig om alle administratieve zaken op HR gebied op te pakken en zo efficiënt en effectief mogelijk te verwerken. Operational Excellence staat bij ons hoog in het vaandel! Hieronder een kleine greep uit deze operationele taken:

  • Voor iedere medewerker staat alles op de eerste werkdag volledig klaar. De werkplek is ingericht, inloggegevens, visitekaartjes en mobiele telefoon liggen klaar en je leaseauto wordt afgeleverd. Daar zorgen wij graag voor!
  • Iedere salarismutatie wordt door ons tijdig en correct verwerkt. Een volledig correcte salarisverwerking op de 25e van iedere maand, is onze verantwoordelijkheid.
  • Opleidingen, trainingen, cursussen etc. worden door ons gepland en bijgehouden. Tevens geven wij advies in te volgen opleidingen bij persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Wij fungeren als adviseur en/of sparringpartner voor zowel medewerkers als management bij allerlei arbeidsrechtelijke en HR gerelateerde vraagstukken. Wij zijn de juridische experts op arbeidsrechtelijk gebied en houden ons o.a. bezig met vragen omtrent de arbeidsovereenkomst, ziekteverzuim, disfunctioneren en ontslag. Onze adviesrol raakt uiteraard ook de leukere onderwerpen zoals persoonlijke ontwikkeling, promotie, inwerktrajecten en samenstelling van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Continu is een groeiende en dynamische organisatie, waardoor we als bedrijf altijd in beweging zijn. Ook de HR organisatie is dus nooit ‘klaar’ en we zijn dus voortdurend bezig met veranderingen, vernieuwingen en optimalisaties in onze aanpak en beleid om de organisatie zo goed mogelijk te kunnen blijven ondersteunen op HR gebied. Vragen als ‘is ons arbeidsvoorwaardenpakket nog passend’, ‘zijn we in staat om onze medewerkers voldoende te boeien en binden’ en ‘hebben we voldoende grip op verzuim’, zijn voorbeelden die de revue passeren. Zoals eerder gezegd streven we naar maximaal medewerkersgeluk, en houden we ook continu de prestaties, competenties en gezondheid van onze medewerkers in het vizier.

Wij houden ons op dagelijkse basis bezig met projecten die betrekking hebben op onze eigen afdeling maar zijn ook betrokken bij projecten die organisatie breed worden uitgerold. Zo zijn we leidend in projecten die de HR instrumenten raken, en zijn we bijvoorbeeld actief deelnemer in het project rondom traineeships en inwerktrajecten voor nieuwe medewerkers.

We onderhouden frequent contact met diverse externe partijen. Deze externe partijen zijn niet zomaar relaties maar zien wij echt als externe partners. Denk hierbij aan o.a. de arbodienst, leasemaatschappij en salarisverwerker waar intensief mee samen wordt gewerkt. Er wordt continu gekeken wat beter kan en hoe we de relaties verder kunnen optimaliseren, zodat de duurzaamheid van deze relaties geborgd wordt.

Het team

Gezelligheid en een informele werksfeer staat bij ons voorop. Daarnaast wordt er hard gewerkt om continu te streven naar het beste resultaat. Ons HR-team bestaat uit 5 dames: Director H&R, HR Manager, een HR Businesspartner en twee Medewerkers HR Services . Binnen onze afdeling krijg je veel vrijheid, maar wordt er altijd hulp geboden waar nodig. De week start maandag met een goed HR-overleg, wat ervoor zorgt dat we iedere week vol energie tegemoet kunnen.