Wat houdt het werk als adviseur bij Continu in?

Ik heb mijn oma het ook weleens uit proberen te leggen (misschien niet de beste graadmeter, niks ten nadele van mijn oma uiteraard). Ja oma, Continu is intermediair voor de bouw en industrie en wij bemiddelen hoger opgeleid technisch personeel, waarbij ik mezelf richt op werktuigbouwkunde. Inmiddels 3 x in slaap gevallen……

Hoe vertel je tegen je vrienden / familie of aan een potentiële nieuwe collega wat het werk als adviseur bij Continu inhoudt?

Misschien werkt het uitleggen van een gemiddelde dag (als zo’n dag überhaupt bestaat, maar daar kan later over gediscussieerd worden) beter.

8:30 uur en je start de dag met de 1ste bak koffie. 

Dit kan zijn op het kantoor in Breda of op één van de andere 15 kantoren in Nederland. Even wat minder zin in je lieftallige collega’s zo vroeg in de ochtend? Dan plan je een kennismakingsgesprek met een kandidaat in of ga je bij een bestaande of mogelijk nieuwe klant langs. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het vullen van je eigen agenda!

Plannen, plannen, plannen

Na een kennismakingsgesprek of het klantbezoek in de ochtend heb je voor jezelf een blok van 2 uur ingepland om acquisitie te bellen. Inmiddels 12 uur en dus tijd voor een broodje samen met je collega’s. Na een wandeling of potje tafeltennis stap je in de auto onderweg naar een nieuwe klant. Rond een uur of drie ben je weer terug op het kantoor en was je van plan om een aantal vacatures online te zetten. Vanwege de concrete vacature bij de nieuwe klant valt de vooraf gemaakte dagplanning helaas in duigen, waardoor je alles laat vallen om de volle focus te hebben op deze vacature. De constante veranderingen zorgen ervoor dat je meerdere balletjes in de lucht moet houden, waardoor geen dag hetzelfde is!

Doorzettingsvermogen en optimisme

Uiteraard valt en staat deze baan met resultaat, want targets dienen gehaald te worden. Denk hierbij aan voldoende acquisitiegesprekken, kennismakingsgesprekken met kandidaten, offertes (profielen van kandidaten richting klanten), klantbezoeken en het uiteindelijke ultieme doel iemand aan een baan helpen (in onze wereld: bemiddelingen!). Bij alle succesmomenten wordt ook bewust stil gestaan, omdat er veel tegenslagen zijn. Al met al maakt dit je harder, maar voornamelijk ook scherper en beter in je werk. Doorzettingsvermogen en voldoende optimisme is dus zeker noodzakelijk.

Naast het commerciële aspect staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel bij Continu. Interne en externe trainingen, wekelijkse 1 op 1 gesprekken met je direct leidinggevende en volop feedback van je positieve, bemoeizuchtige collega’s.

Al met al een zeer diverse baan waarbij hard werk wordt gecombineerd met veel gezelligheid, bij een werkgever die aandacht heeft voor haar personeel, met volop doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en goede arbeidsvoorwaarden.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze vacatures of bel me als je vragen hebt. Ik help je graag!

Matthijs Broos

Adviseur Industrie & Engineering 
Vestiging Breda