De kers op de zeemeermin taart

Jaren geleden maakte ik het besluit om in de archeologie te gaan werken. Ik weet nog goed dat ik mijn toenmalige manager moest gaan vertellen dat ik helemaal iets anders ging doen. In mijn belevenis moest dit een totale verrassing voor hem zijn en ik keek er behoorlijk tegen op.

Oprechte felicitaties

Hij verraste mij echter met een hartelijke felicitatie. Hij zag dat ik er heel veel zin in had en gunde het mij van harte. Inmiddels heb ik de archeologie achter mij gelaten voor een toffe baan als intermediair en heb ik zelf af en toe te maken met mensen die een andere baan hebben gevonden en mij dat moeten laten weten. Op die momenten blijft het me opvallen dat ook zij verrast zijn door mijn oprechte felicitaties. Wellicht hadden ze een negatievere reactie verwacht? Zelf vind ik het gewoon goed werkgeverschap om iedereen een mooie carrièrestap te gunnen.

Verrassing

Voor mijzelf zit er voorlopig geen overstap naar een andere werkgever in hoor, ik ben uitermate tevreden bij Continu. De eerste keer dat ik echt onder de indruk was van het goede werkgeverschap dat Continu uitdraagt herinner ik me nog goed. Het was niet bij het hartelijke welkom, niet bij het fantastische Continu Weekend in Berlijn (na twee maanden in dienst, neus in de boter!) en ook niet bij de uitgebreide trainingen die ik al snel mocht volgen. Alle drie fantastisch natuurlijk, maar de eerste keer dat ik tegen mijn vrouw zei “wauw, dit is echt heel netjes van ze” was toen mijn dochtertje een verjaardagskaart ontving vanuit ons hoofdkantoor. Dat maakte mij oprecht trots op mijn werkgever. Ik had al best hoge verwachtingen na de eerste maanden maar ze wisten me toch nog te verrassen!

What a Great Place To Work!

Positief verrast worden door je werkgever, dat gun ik natuurlijk iedereen. Dus toen de uitnodiging kwam om met een team van collega’s ervoor te zorgen dat Continu officieel een Great Place To Work (GPTW) certificaat krijgt, heb ik mezelf direct opgegeven. Met dit certificaat toon je als bedrijf aan dat je actief bezig bent met het werkplezier van jouw mensen. De drie pijlers van een GPTW zijn vertrouwen hebben in je werkgever, trots zijn op je baan en plezier hebben met je collega’s. Afgelopen week vond de kick-off plaats van het GPTW projectteam. Een bonte verzameling collega’s uit alle windstreken en alle gelederen van Continu, zoals het hoort. Zelf ga ik me bezig houden met het in kaart brengen van het thema ‘bedanken’ (waarderen) binnen Continu. Erg gaaf om over mee te denken natuurlijk!

Naast de kick-off was er nog een feestelijke gebeurtenis deze week, de vijfde verjaardag van mijn dochtertje. Ze wilde graag een zeemeermin feestje, dus we hadden een prachtige zeemeermin taart, een dolfijnenrace in de tuin, schatkistjes schilderen, alles erop en eraan. Terwijl De Kleine Zeemeermin opstond viel de vertrouwde verjaardagskaart van Continu weer door de bus. Het blijft gewoon leuk.

En hoe de week begon?

Met het feliciteren van een ervaren construction supervisor die zijn ontslag indiende omdat hij de eigenaar van een lunchroom is geworden. Verrassing!

Renger van de Hoef, Adviseur Energie bij Continu