Column: van stagiair tot adviseur

“In mijn derde studiejaar ben ik bij Continu terecht gekomen en eigenlijk nooit meer weggegaan”, lacht Delano van Waterschoot (22 jr). Nu, twee jaar later, is Delano inmiddels aan het werk als adviseur bij Continu. Hij vertelt over zijn route van stagiair tot adviseur bij Continu.

Commerciële bijbanen

“Na de Havo ben ik gestart aan de MBO opleiding Logistiek. Ik merkte door de stages die ik liep al vrij snel dat dit niet de sector was waar ik later in zou willen werken. Naast deze stages had ik altijd bijbanen om een centje bij te verdienen. Deze waren commercieel onderlegd, wat mij enorm aantrok. Voor mij was het dan ook een logische keuze om na MBO door te stromen naar HBO Commercieel Management”.

Stage, bijbaan, vaste baan!

“Bij het zoeken naar mijn eerste stageplek in het derde jaar zocht ik een plek waar ik mijn commerciële drive en handelsgeest kwijt kon. Toen ik na de zoveelste training met Luc Janssen (adviseur bij vestiging Maastricht) een drankje deed in de kantine hadden we het over mijn studie en mijn zoektocht naar een geschikte stageplek. Kort erna introduceerde Luc mij aan Continu. Een sales georiënteerde organisatie met een jong en klein team met een enorme energieke sfeer. Ik was meteen verkocht”.

“Mijn eerste stage was echt een meeloop stage. Een stage waarbij ik alle kneepjes van het vak leerde als recruiter. Dat beviel zo goed van beiden kanten dat ik in de zomer na mijn stage in de vorm van een bijbaan als recruiter bleef werken. Ik had namelijk genoeg vrije tijd naast mijn studie. Ik mocht steeds meer dingen proberen en het ging hartstikke goed. Mijn afstudeerstage liep ik ook bij Continu. Dat mag eigenlijk niet, 2 keer bij dezelfde plek stagelopen. Maar de uitzondering was te maken omdat Continu me bij het goed doorlopen van mijn afstuderen een baan aan konden bieden!”. “Het was wel een lastige periode”, lacht Delano. “Ik kreeg alle ruimte voor mijn onderzoek en werd enorm gestimuleerd om me te focussen op het onderzoek. Alles werd me dan ook afgenomen aan tools om te voorkomen dat ik toch tussendoor zou gaan werken. Het was enorm verleidelijk om niet even snel die ene kandidaat te zoeken als je iemand er over hoorde praten op de vloer. Dat was dus wel even lastig”.

“Uiteindelijk heb ik mijn ambities waar kunnen maken en om kunnen zetten in een baan als adviseur bij Continu. Ik krijg de ruimte om me te blijven ontwikkelen en is iedere dag weer anders. Ik leer nu echt de andere kant van het vak. Veel nieuwe contacten opdoen en nieuwe processen beheersen. Ik vind het even wennen maar het is echt super afwisselend. Krijg er enorm veel energie van”.

Tip voor commerciële studenten: ga de arbeidsbemiddeling in!

“Als je een commerciële drive hebt is de arbeidsbemiddeling echt een aanrader. Ik had zelf nooit gedacht dit vakgebied in te gaan, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is super divers, je onderhoudt verschillende contacten op verschillende niveaus en is daardoor geen dag hetzelfde. Je kunt in dit vak echt iets voor mensen betekenen en dat voelt enorm goed”.

“Wanneer je de ambitie hebt om de sales in te gaan en te gaan werken bij een jonge organisatie, waar je jezelf kunt ontwikkelen, is Continu de plek waar je moet zijn. Je moet wel doorzettingsvermogen hebben, want het is hard werken. Maar wanneer je je bewijst zijn er altijd mogelijkheden binnen Continu”.

 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jou als stagiair binnen Continu? Check hier alle stageplekken.