Adviseur Dilek aan het woord over Continu

Dilek Köksal werkt als adviseur Industrie & Engineering in Arnhem. Hoe is het nou om als adviseur bij Continu te werken?

Wij stelden Dilek een aantal vragen!

 

 

Wat vertel je tegen je familie en vrienden wat je doet?

Ik ben de schakel tussen klanten en werkzoekenden in de techniek.

Oke, klinkt interessant! En wat doe je dan precies de hele dag?

Bij mij is iedere dag anders. De ene dag zit ik veel in de auto, van klant naar klant. De andere dag zit ik de hele dag op kantoor voor het werven van kandidaten en het inplannen van sollicitatiegesprekken. Iedere dag heb ik iets anders te doen. Het leukste van alles is dat ik zelf bepaal wat ik die dag doe.

Ben je dan niet gewoon een intercedent?

Nee. Het verschil tussen een intercedent en adviseur is dat ik me als adviseur bij Continu specialiseer in een vakgebied. In mijn geval de techniek. Het gaat daardoor veel dieper dan alleen een vacature of iemands CV. Je klant ziet je als accountmanager en de kandidaat als zijn/haar adviseur. Ik ken de vraag en het bedrijf achter een vacature en ik verdiep me volledig in iemands achtergrond en wensen. Uiteindelijk help ik mensen niet enkel aan een nieuwe baan maar echt aan een (langdurige) carrière. 

Hoe ziet jouw ochtend ritueel er op het werk uit?

Ik heb altijd een dag van te voren voor ogen wat ik moet doen. Dus het eerste wat ik doe is mijn to-do lijst erbij pakken om aan de slag te gaan. Maar als er een ‘spoedje’ voorbij krijgt dat voorrang. Een spoedopdracht zou kunnen zijn dat er bij een klant een kandidaat mag starten en dat er alles op alles moet worden gezet om deze kandidaat zo snel mogelijk te laten starten. Je andere to-do’s zullen dan even moeten wachten.

Dus jij komt binnen en gaat meteen aan het werk, geen koffie?

O jawel hoor! Haha. Onder het genot van een kop koffie of thee klets ik bij binnenkomst even bij met de collega’s. De plannen van de avond ervoor doorspreken. En soms nog even snel ontbijten als het er thuis bij ingeschoten is.

Hoe ziet het team eruit waarin je werkt?

In één woord TOP. We zijn allemaal verschillende persoonlijkheden die elkaar aanvullen. We versterken elkaar. We werken super hard en kunnen op zijn tijd ook even samen ontspannen.
Met veel van mijn teamgenoten ga ik inmiddels ook om in mijn vrije tijd. Bijvoorbeeld samen een drankje doen in de stad of naar een feestje.

Wat maakt jou succesvol in je werk?

Ik heb een vlotte babbel en ben niet snel verlegen. Ik ga er gewoon voor! Daarbij is mijn kracht dat ik te allen tijden begrip heb en toon voor mijn kandidaten en klanten. Zodat ik ook echt iets voor hen kan betekenen.

 Wat heeft Continu gedaan om jou succesvol te maken?

Continu heeft mij goede begeleiding geboden. Er is eerst samen met mij een goede basis gelegd door middel van training on the job en een inwerktraject. Daarna kon ik lekker zelf aan de slag. Bij Continu mag ik ook fouten maken. Daarom hoef ik niet bang te zijn en bereik ik juist meer.

Nog steeds word ik gestimuleerd om nieuwe zaken beet te pakken en daar leer ik nog elke dag van.

Waar ben je het meest trots op?

Dat mijn improvisatievermogen is verbreed. Ik dacht meer in korte termijn en hokjes. Nu kan ik sneller mijn blik verruimen en wat meer uitzoomen. Daardoor ben ik creatiever en flexibeler geworden. Deze persoonlijke ontwikkeling heeft me vooruit geholpen in mijn werk maar ook zeker in mijn privé leven.

Waar sta jij op een bedrijfsfeestje van Continu?

Op de dansvloer. FRONT ROW 😊

Wanneer is iemand een Continu’er volgens jou?

Wanneer iemand zich op persoonlijk en sales vlak wil ontwikkelingen en bereid is om uit de comfortzone te gaan. Hoe cliché dit ook klinkt. Een echte continu’er wil er gewoon 100% voor gaan en laat zich niet snel afschrikken.

Als je geen bikkel bent en je snel op geeft als het even tegen zit zou ik het vak van adviseur bij Continu niet aanraden. Je moet dit mensenwerk echt kunnen combineren met werken onder druk van sales targets.